trygonometria
Adrian: | | 2 | |
wiadomo ze sinx+cosx= |
| wowczas wartsoc wyrazenia sin3x+cos3x jest równa? |
| | 3 | |
8 lis 17:53
sushi_gg6397228:
podnies obustronie do potegi trzeciej
8 lis 17:55
Benny: | | 4 | |
sin2x+cosx2+2sinxcosx= |
| |
| | 9 | |
sin
3x+cos
3x=(sinx+cosx)(sin
2x+cos
2x−sinxcosx)
| | 2 | | 5 | |
sin3x+cos3x= |
| (1+ |
| ) |
| | 3 | | 18 | |
8 lis 17:58
Koks z siłowni: wyznacz sin x i cos x
masz uklad rownan to pierwsze i jedynke trygonometryczna
a kolega wyzej chyba nie umie matematyki albo zle sie wyrazil
8 lis 18:00
Koks z siłowni: mialem na mysli kolege sushi
8 lis 18:01
Adrian: Koks z siłowni, tylko spokojnie, każdy popełnia błędy

DZIENA
8 lis 18:09
Mila:
Sposób sushi też dobry.
8 lis 18:18