Proszę o wyjaśnienie.
Ewa: Wykres funkcji g otrzymano w wyniku przesunięcia równoległego wykresu funkcji f(x)= −2√x o
wektor u=[−6,3]. Napisz wzór funkcji g.
8 lis 16:55
Eta:
g(x)=−2√x+6+3 dla x≥−6
8 lis 17:04
freeszpak: takie zadania wstawiać na to forum to już lekka przesada, po co zaśmiecać forum standardowymi
przykładami których jest mnóstwo jako przykładowe w każdym podręczniku w którym znajduje sie
temat o przekształceniach funkcji...
8 lis 17:06
Eta:
A po co się trudzić samemu ?

Wystarczy wrzucić na forum! ( a samemu iść na dyskotekę i rano przepisać gotowca)
Tak oto internet pomaga "wypuszczać" ze szkoły a nawet studiów ..........
( nie powiem kogo ...
8 lis 17:14