Jak opuścić tą potęgę by obliczyć "x"
Julia: Jak opuścić tą potęgę by obliczyć "x"
10=2,72−x*2
Proszę o rozpisanie tak bym mogła to zrozumieć.
8 lis 16:42
xyz: 2,72 czy 2,75?
8 lis 16:43
Julia: 2,72
8 lis 16:45
Julia: 3,68=1−x*2
I jak mam teraz zlikwidować tę potęgę?
Na prawdę nie może mi pomóc żaden inteligentny facet?
8 lis 16:53
Tadeusz:
... po tym co wypisujesz ... to awykonalne
8 lis 16:56
Julia: Już znalazłam rozwiązanie

log10=log2,72
−x*2
log10=−2x log2,72
−2x=log10/log2,72
x=−1,15
A jednak wykonalne

Pozdrawiam wszystkich co próbowali mi pomóc
8 lis 17:02