matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Konti:
x+yi
9−2i
Zespolone. Mam problem z tym przykładem. Proszę o pomoc.
=
x−yi
9+2i
8 lis 16:42
sushi_gg6397228:
mnóż na krzyża
8 lis 17:23
PW:
Jest to równanie postaci
z
u
=
.
z̅
u̅
gdzie u = 9 − 2i.
8 lis 20:15