Wartość
Glodny wiedzy: |x−3|2−4|x−3|−12=0
8 lis 16:09
5-latek: |x|2=x2
8 lis 16:11
5-latek: Albo tutaj tez możesz zrobić podstawienie
|x−3|=t
t2−4t−12=0 (dalej Ty
8 lis 16:12
Glodny wiedzy: |x−3|2 czyli to jest po prostu (x−3)2 tak?
8 lis 16:14
5-latek: Oczywiście zalozenie co do t to t≥0 (wiesz dlaczego ?
8 lis 16:14
Glodny wiedzy: tak wiem

dzieki
8 lis 16:15
5-latek: Tak ale tutaj lepiej zrobic będzie podstawienie chyba
8 lis 16:15
Glodny wiedzy: ale jak tak to delta ujemna wyjdzie . wiec to oznacza ze nie ma rozwiązań?
8 lis 16:19
Glodny wiedzy: a nie moj błąd dobrze jest
8 lis 16:19
5-latek: delta wyjdzie dodatnia
8 lis 16:20