Prawdopodobieństwo warunkowe
harry: Mamy 4 króle i 4 asy. Wylosowano dwie karty. Jakie jest prawdopodobieństwo, że są to dwa asy,
jeśli wiadomo, że wybrano przynajmniej jednego asa?
Prawdopodobieństwo warunkowe.
Umieram. Jak to zrobić? :<
8 lis 15:27
5-latek: Nie zartuj nie umieraj bo już nie wyrabiam na składki
8 lis 15:31
Mila:
{A♠,A
♥,A♣,A
♦,K♠,K
♥,K♣K
♦}
Wylosowano 2 karty.
A− wylosowano przynajmniej jednego asa
B− wylosowano dwa asy jeśli wiadomo, że wybrano przynajmniej jednego asa
| | P(A∩B) | | 6 | | 3 | |
P(B/A)= |
| = |
| = |
| |
| | P(A) | | 22 | | 11 | |
Albo rysuj drzewko.
8 lis 16:15
5-latek: Dobry wieczor
Milu 
Pozdrawiam
Troche ciężko mi pisać bo mnie boli prawa reka (w piątek nadwyrezylem bark)
8 lis 16:19
Mila:
Pozdrawiam
5−latku. Współczuję. Życzę szybkiego powrotu do formy.
8 lis 16:23