Oblicz granice ciagu
turbocola: oblicz granicę ciągu
an= n! / (n+1)! − n!
Nie umiem rozpisać tej silni, mógłby ktoś wytłumaczyć?
8 lis 14:58
8 lis 15:02
8 lis 15:03
pigor: ...,
| | n! | |
an= |
| − n! ,  |
| | (n+1)! | |
czy może miało być tak :
| | n! | | n! | | n! | | 1 | |
an= |
| = |
| = |
| = |
| . ...  |
| | (n+1)! − n! | | n!(n+1) − n! | | n!(n+1−1) | | n | |
8 lis 15:04
turbocola: ta druga opcja
8 lis 15:17
===:
wpisze byle jak ... wpadnie wieczorem sprawdzić czy ktoś łaskawy odrobi za niego pracę ...
8 lis 15:17
turbocola: a dlaczego w mianowniku zrobilo nam sie n!(n+1−1)
8 lis 15:18
turbocola: kolega pigor jakoś nie miał problemu z odczytem ...
8 lis 15:19
===:
kolega pigor też zadał ci to samo pytanie głąbie
8 lis 15:22
agata: może trochę grzeczniej ? wypowiadasz się publicznie
8 lis 15:28
bezendu:
Dlatego nie trzeba rozwiązywać zadań skoro zapis jest do bani. I nie wiemy co autor miał na
myśli.
8 lis 15:31
pigor: ..., n! wyłączyłem przed nawias ...
8 lis 15:57