matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc w zadaniu
matibu:
Witam Pomógł by mi ktoś w rozwiązaniu tego zadania z tożsamością trygonometryczną ? Podaje link do zadane.pl :
http://zadane.pl/zadanie/10391036
Z góry dziękuję
8 lis 14:36
J:
2sin
2
x + 2cos
2
x − cos
2
x
sin
2
x
L =
= 1 + 2
= 1 + 2tg
2
x = P
cos
2
x
cos
2
x
8 lis 14:49