matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie i nierówność
Kasia:
Rozwiąż równanie i nierówność a) |x−3| + |2x−6| = 6 b)
√
x
2
−2x+1
− |3x−3| +4 > 0
8 lis 13:41
===:
a) |x−3|+2|x−3|=6 |x−3|=2 itd
8 lis 13:48
===:
b) |x−1|−3|x−1|+4>0 −2|x−1|>−4 |x−1|<2 itd
8 lis 13:51