ppochodne wartość bezwzględna
Mopsik: Pochodna funkcji a monotoniczność funkcji
kszmsz: wyznacz maksymalne przedziały monotoniczności funkcji f;
|x+1|
a) f(x) = −−−−−−−−−−
x2 − 9
8 lis 12:21
J:
1) dziedzina
2) rozpatrujesz oddzielnie dla : x + 1 ≥ 0 i dla: x + 1 < 0
8 lis 12:30
Mopsik: tylko że wychodzi dla x≥−1 że x ∊PUSTEGO
a dla x≤−1 x∊R
8 lis 12:43
Mopsik: jak rozwiazać to wiem − sposób i tak dalej ale nie wychodza mi wyniki ... gdzies robie bład
8 lis 12:43
J:
| | x+1 | |
dla: x ≥ −1 masz funkcję: f(x) = |
| |
| | x2 − 9 | |
| | x + 1 | |
dla: x < − 1 f(x) = − |
| |
| | x2 − 9 | |
8 lis 12:49
J:

to jest wykres tej funkcji
8 lis 13:06