matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obiczyc granice ciagu
cichy:
Obliczyć granicę ciągu: a
n
= n! / [(n+1)!−n!] chodzi mi głównie jak zabrać sie za te silnie
8 lis 11:59
J:
n!
n!
1
=
=
=
n!(n+1) − n!
n![(n+1) − 1]
n
8 lis 12:02
azeta:
n!
n!
=
(n+1)!−n!
n!*(n+1)−n!
8 lis 12:02