+
Konti: | | |z−1| | |
Zespolone. |
| =1, czy i jak tu wyznaczyć dziedzinę? |
| | |z−4| | |
8 lis 11:54
J:
D: z ≠ 4
8 lis 12:04
PW: Ale chyba nie idzie o odpowiedź na banalne pytanie o dziedzinę, lecz o rozwiązanie równania
(narysowanie na płaszczyźnie zespolonej wszystkich liczb spełniających równanie).
8 lis 12:08
J:
pewnie tak
8 lis 12:15
Konti: Dokładnie PW, lecz to akurat potrafię. Martwi mnie ta dziedzina jak zawsze...
8 lis 12:48
J:
no to masz : z ≠ 4
8 lis 12:50
Konti: Zatem jeśli z=x+iy to jeśli y=0 to x musi być ≠4?
8 lis 12:52
J:
tak y = 0 i x ≠ 4
8 lis 12:56
Konti: Dziękuję
8 lis 13:00
J:

tutaj masz wykres tej funkcji
8 lis 13:05
J:
sorry .. to wykres do innego zadania
8 lis 13:05