matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
czarna:
Jaką energię ma kwant światła o długości fali 400nm h=6,62 10 Js c=3 10 m/s nic z tego nie wiem rozwiąż proszę
8 lis 07:44
Merko:
Energia fotonu= h*f gdzie f= c/λ czyli Energia=h*c/λ gdzie λ to długość fali
8 lis 09:18