Czy interpretacją graficzną tego równania jest okrąg?
Kuba: (x2)2+(y−43)2=1
7 lis 23:13
:): elipsa
7 lis 23:14
Kuba: na 100%?
7 lis 23:16
:): weż sobie
z=y−4
wtedy masz
Zobacz jak wygląda def elipsy
7 lis 23:17
7 lis 23:29
henrys: a=2, b=3
7 lis 23:39
Mila:

Tak, a=2, b=3, zaraz poprawię rysunek.
Dziękuję
Henrys, źle "widzę", może dlatego, że mam katar. (gigant)
Moja odpowiedź dotyczyła tego, że nie jest to krąg.
7 lis 23:48
:): aa no spoko

D
7 lis 23:49
Mila:

Trudno do nawiasów i dwukropków pisać.
7 lis 23:50