zadanie z aksjomatu
Olka: Układ równań jest sprzeczny
mx−2y=2
2x−my=2
A.dla m=2
B.dla m∊R/ −2
C.dla m∊R/2
D.dla m=−2
7 lis 17:45
5-latek: W=0 i Wx≠0 lub Wy≠0 licz
7 lis 17:48
Olka: Wyszło mi W=m
2 +4 z tego mam
m
2+4=0
m
2=−4
m∊ zbiór pusty
Wx=2m+4
−2m+4≠0
m≠2
Wy=2m−4
2m−4≠0
m≠2
Nie wiem gdzie robie bład. Poprawna odpowiedż to D
7 lis 17:52
Aga1.: W≠0 dla każdego m. Pewnie układ źle przepisałaś
7 lis 17:55
Olka: Racja, nie zbiór pusty tylko tylko M∊R. Ale nwm gdzie mam bład w Wx i Wy, bo układ się zgadza.
7 lis 17:59