matematykaszkolna.pl
Kierunek Metis: Jest ktoś w stanie powiedzieć mi coś więcej o kierunku teleinformatyka na wydziału informatyki, elektroniki i telekomunikacji na AGH ? Chciałbym wiedzieć jakie są różnice między tym kierunkiem a kierunkiem Informatyką na tym samym wydziale, nie orientuje się w tym
7 lis 17:35
Mila: Szukaj odpowiedzi u ZKS.
7 lis 17:40
Metis: Mam nadzieję, że tu zajrzy emotka
7 lis 17:41
5-latek: Dobry wieczor Milu emotka Pozdrawiam cieplo Ale ZKS studiuje chyba budownictwo ?
7 lis 17:42
bezendu: Poczytaj sylabusy, tam masz przedmioty jakie są w trakcie studiów, dwa istnieje takie coś jak karta przedmiotu−miejsce gdzie opisane są zagadnienia omawiane na danym przedmiocie podczas wykładu. laboratorium czy ćwiczeń. Z tego co ja wiem teleinformatyka to utrzymywanie sieci informatycznych, projektowanie sieci informatycznych, natomiast EiT to elektronika w czystej postaci, zastosowanie elektroniki w technice, różne mikrokontrolery itp, dużo programowania. Oczywiście ja mówię o kierunkach z mojej uczelni, ale myślę, że programy na innych uczelniach są bardzo zbliżone.
7 lis 17:43
bezendu: A z tego co pamiętam to ZKS jest na PW.
7 lis 17:44
Metis: Właśnie zaglądam do tych sylabusów, niektóre z nich są przygotowane emotka ale większość niestety to tylko jakieś ramowe programy studiów, przedmioty z liczbą zajęć i autorzy podręczników i materiały. Porażka. Czytam sobie od rana , na forach, uczelniach i trochę sie do tego zniechęciłem, bo dajmy na to na AGH jest kilka wydziałów, które mają Informatykę jako kierunek, a skąd mam wiedzieć, która jest najlepsza i czym przede wszystkim się różnią
7 lis 17:53
bezendu: Zobacz sobie na progi, to jakiś wyznacznik poziomu ? A dwa przecież na studiach uczysz się sam, a tym bardziej programowania, to są godziny, dni, miesiące jakie spędzisz w domu pisząc różne programy itp. Z czytaniem tych sylabusów to sobie odpuść póki co, lepiej skup się na maturze, bo ze słabymi wynikami to skończy się tylko na czytaniu sylabusów i pocałowaniu klamki od uczelni emotka
7 lis 18:02
Metis: Oby się nie tak nie skończyło Jednak chcę mieć jakieś pojęcie na ten temat emotka Chciałbym się pokierować bardziej na strony WWW, projektowanie itd. , ciekawe jest też bezpieczeństwo internetowe, komputerowe.
7 lis 18:05
kyrtap: pamiętaj że na uczelni bardzo mało się nauczysz głównie rzeczy nieprzydatnych w późniejszej pracy, większą część roboty musisz odwalić sam w domu i w pracy
8 lis 18:57