matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkty
Kasia:
Dane są 4 punkty A, B, C, D, oraz punkty M1, M2, M3, M4 które leża na prostych |AB| |BC| |CD| |DA| , gdzie:
1
M1 =
(A+B)
2
1
M2 =
(B+C)
2
1
M3 =
(C+D)
2
1
M4 =
(D+A)
2
Wykaż, że punkty M1 M2 M3 M4 są wierzchołkami równoległoboku i M2−M1=M3−M4
7 lis 17:25