funkcja odwrotna
matuzalem: | | x | |
Wyznaczyć funkcję odwrotną do: f(x) = arctg( |
| ), gdy x ∊ R\{−1} |
| | 1 + x | |
7 lis 17:24
zmartwiony_student: nikt nic?
7 lis 21:06
sushi_gg6397228:
i w czym tu jest trudność
7 lis 21:13
zmartwiony_student: nie mam pomysłu na rozwiązanie tego
dalej nie mam pomysłu jak wyznaczyć tego iksa
7 lis 21:33
sushi_gg6397228:
mnozysz przez mianownik, potem z "x" na jedna strone, reszta na druga
7 lis 21:38
majdan: tg y(1+x)=x
tg y =x− (tg y)*x
tg y = x(1−tg y)
x= tg y /(1−tg y)
Łap
7 lis 21:51