trapezoidy
tptp: Kawałek czworokątnego materiału, o obwodzie 3m przecieto wzdłuż jednej z jego przekątnych.
Powstały dwie chusty w kształcie trójkąta równoramiennego: pierwsza o obwodzie 1,8m, a druga o
obwodzie 2,7m. Linia rozcięcia stanowi podstawę pierwszego trójkąta, a dla drugiego jest
ramieniem. Wyznacz wymiary obu chust.
7 lis 17:13
tptp:
7 lis 17:18
tptp: taki wykonałem rysunek,
α=90
β=45
7 lis 17:18
Aga1.:

2a+b+r=3
2a+r=1,8
b+2r=2,7
Rozwiąż.
7 lis 17:23
tptp: doooobra, zrobiłem sam
7 lis 17:23
Aga1.: O kątach nie ma mowy w zadaniu.
7 lis 17:24
tptp: wiem, sam je dopisałem ale na nic sie nie przydały
7 lis 17:27