3 | ||
2) Podstaw t=( | )x , t>0 | |
2 |
3 | 12 | ||
= | −5 i tutaj właśnie nie wiem co dalej. mogę pomnożyć *t6? | ||
t2 | t3 |
3 | 3 | |||
0,3*( | )x−2=1,2*( | )x−3−0,5 /*10 | ||
2 | 2 |
3 | 3 | |||
3( | )x−2=12( | )x−3−5 | ||
2 | 2 |
3 | 4 | 3 | 8 | |||||
3* | x * | =12* | x* | −5 | ||||
2 | 9 | 2 | 27 |
3 | ||
Niech | x = t, t>0 | |
2 |
4 | 8 | |||
3t* | =12t* | −5 | ||
9 | 27 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |