prosze o pomoc
agacior: Rzucamy dwa razy kostką. Oblicz prawdopodobieństwo że :
a)iloczyn liczb wyrzuconych oczek jest kwadratem liczby naturalnej
b)suma oczek z obu kostek nie jest większa niż 5
7 lis 16:14
Mila:
Najlepiej będzie gdy wypiszesz wszystkie zdarzenia elementarne
tego doświadczenia losowego i wybierzesz to co potrzebne.
|Ω|=62=36
Największy iloczyn oczek to 36=62
Jakie inne iloczyny dają kwadraty liczb naturalnych: 1, 4,9,16,25?
Wypisz zdarzenia sprzyjające:
A={(1,1), (2,2),(4,1),(1,4).... spróbuj dokończyc.
7 lis 16:52
Mila:
7 lis 21:38