matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granice ciągów
Dobruś:
http://up.poznan.pl/~magra/Zoo/Zoo_2.pdf
hasło: bokser8 Prosiłabym o rozwiązanie choć kilku przykładów
7 lis 13:54
J:
dla zachęty:
n
1
3n
lim (
)
3n
= lim [(1 −
)
n+1
]
= (e
−1
)
3
= e
−3
n+1
1+n
n+1
7 lis 14:04
Dobruś:
okej dzięki
7 lis 14:09
J:
spróbuj sam/a 27
7 lis 14:11
J:
spróbuj 26
7 lis 14:13