logarytmy
grudka: 483.
| | 1 | |
f(x)=log2 |
| *logx2(x+2) |
| | x2 | |
zał. ... ⇒x∊(−2,+nieskończoność) /{0,1}
| | 1 | |
f(x)=log2 |
| *logx2(x+2)= |
| | x2 | |
| | 1 | | 1 | |
−2 |
| * |
| *logx(x−2)= |
| | logx2 | | 2 | |
7 lis 13:23
===:
=log2(x−2)
7 lis 13:41
ICSP: ja mam pytanie dlaczego −1 nie została wyłączona z dziedziny ?
7 lis 13:42
J:
ze znakiem: " − "
7 lis 13:42
J:
no i trafna uwga
ICSP
7 lis 13:43
ICSP: Witaj
J. To nie jest uwaga tylko pytanie
7 lis 13:44
J:
Witaj

.... niech Ci będzie ..dobre pytanie
7 lis 13:47
grudka: odp. −log2(x+2)
7 lis 14:21
grudka: −1 też powinna być wyłączona z dziedziny
7 lis 14:21
J:
a jakie było polecenie ?
7 lis 14:26