matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Juliet:
sin2(arccos(3/5)) Nie wiem jak rozwiazywac tego typu zadania, Ktos pomoze?
7 lis 13:11
Mila:
3
sin[2*arccos(
)]=?
5
3
π
α=arccos(
), α∊<0,
>
5
2
skorzystaj z wzoru : sin2α=2 sinα*cosα
7 lis 17:03