wzory skróconego mnozenia
beautiful: (x+1)
3−(2x−3)
2−(x+3)
2+2(x−2) (x+2)
błagam pomocy

wynik powinein wyjsc x
3+9x−25
Polecenie pisze ze trzeba wykonac działania i przeprowadzic redukcje wyrazów podobnych
10 gru 22:22
11 gru 00:03
AROB: 
= x
3+3x
2+3x+1 −(4x
2−12x+9) − (x
2+6x+9) + 2(x
2−4) =
= x
3+3x
2+3x+1 −4x
2 + 12x −9 −x
2 −6x −9 +2x
2 −8 =
x3 + 9x − 25
11 gru 00:09
Petros: według mnie to też lenistwo ale ok

x
3 +2x
2 + 4x + 1 − 4x
2 + 12x − 9 − x
2 − 6x − 9 + 2x
2 − 8 = x
3 − x
2 + 10x −25

mnie taki wynik wyszedł
11 gru 00:11
Petros: a sorki

początek miał być x
3 + 2x
2 +4x +1
11 gru 00:13
Petros: kurde, znowu się pomyliłem

początek x
3 + 3x
2 + 3x +1
11 gru 00:13
Eta:
Litościwa AROB 
Masz zatem
farta .....
11 gru 00:14
AROB:
11 gru 00:15
beautiful: yhyy jasne ze lenistwo tylko ze niechciało mi wyjść
11 gru 20:58
Eta:
11 gru 21:28