matematykaszkolna.pl
ciała Kontik: Zna ktoś jakieś dobre materiały do nauki o ciałach. Chodzi mi przede wszystkim o obliczanie działań i rozwiązywanie równań z wykorzystaniem małego twierdzenia Fermata i algorytmu Euklidesa. Pisząc dobre mam namyśli przystępnie napisane, dokładnie wytłumaczone najlepiej z rozwiązanymi krok po kroku przykładami, a nie jakieś sztywne akademickie definicje, które przeważnie można znaleźć.
6 lis 22:43
PW: Jest to forum , którego misją jest udzielanie pomocy gimnazjalistom i licealistom w rozwiązywaniu zadań. Pan Kolega pomylił adres.
6 lis 23:04
Kontik: Faktycznie nigdy nie widziałem tu materiału ze studiów nie mówiąc w ogóle o jakimś offtopie. Do pisania nic nie wnoszących odpowiedzi służy forum elektroda. Pan Kolega pomylił adres najwyraźniej emotka Sorry za drobną złośliwość, bo szanuję tutaj każdego aktywnego "pomagacza", ale nie widzę nic złego w tym temacie.
6 lis 23:10
5-latek: A ja Ci podam Bardzo dobra ksiazka do nauki o ciałach Michalina Wislocka Sztuka kochania emotka
6 lis 23:18
5-latek: a tak poważnie szukaj może w serii Biblioteka matematyczna (wyszlo chyba ze 73 tomy wiec powinno tam cos być
6 lis 23:20
PW: Coraz więcej miejsca zajmują studenci, którym się nie chce i swoje problemy chcą zwalić na głowy obcych ludzi, czasem nie wiadomo − śmiać się, czy płakać. 304337
6 lis 23:25
Kontik: Na tej zasadzie każde pyatanie można uznać za "zwalanie swoich problemów na głowy obcych ludzi". Na tym forum siedzą ludzie którzy z pewnością znają temat lepiej ode mnie i widzieli znacznie więcej publikacji na ten temat niż ja dlatego pytam. Pytanie z linku brzmi groteskowo, ale nie wiem dlaczego miałoby kogokolwiek boleć. Nie ma co tak szarżować z ocenieniem ludzi na podstawie kilku słów.
6 lis 23:34