Złożenie relacji- przykład
Logik: Mamy dwe relacje
A i B
A={(1, 2), (1, 2), (2, 2)}
B = {(0, 3), (0, 2), (2, 1), (2, 3), (2, 3), (3, 1), (3, 0)}
Zbiory
X={0, 1, 2, 3}
C={0, 3}
Jak wygląda

(A kółko B) (C)
6 lis 19:55
Logik: Ogólnie jak sie czyta (A kółko B)(C)
6 lis 19:55
PW: A co napisałeś w temacie?
Pewnikiem jeszcze coś zgubiłeś w ostatecznym pytaniu.
6 lis 20:36
Logik: @PW
Wybacz temat..
Pełna treść:
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Niech X={...} i C={...} oraz
A={...}
B={...}
Znaleźć (A kółko B)(C).
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Gdzie w miejsce kropek stawiasz dane z poprzedniego posta.
Więc co z tym dalej
6 lis 21:27
PW: W temacie napisałeś "Złożenie relacji".
Widzę, że w ogóle nie wiesz o co pytasz. Przeczytaj w dostępnych materiałach temat "złożenie
relacji".
Ja nie wiem jaką rolę w postawionym pytaniu odgrywa X i nie wiem co miałoby oznaczać (A•B)(C) −
nie idzie o "kółko", ale o dwa zbiory stojące obok siebie bez żadnego między nimi znaku, więc
się nie dogadamy.
6 lis 21:37
Logik: @PW tak było zapisane w zadaniu (lista).
Nic na to nieporadzę że nie zostało wyjaśnione czym jest X. Ani że zastpspwana identyczną
notacje.
6 lis 21:48
:): Może wykładowca definiował wczęsniej co oznacza taki "iloczyn" zbiorów.
6 lis 21:56
:): Mam pomysł..

Może chodziło o odpowiednik obrazu (dla funkcji) zbioru C
6 lis 21:58