Zapisz bez znaku wartości bezwzględnej
taratattaa: a) |17+√2,3|
b) |8−√66|
c) 3|x−4|−5|3+x|, gdy −2<x<2
6 lis 19:44
sushi_gg6397228:
teorie znasz ?
6 lis 19:48
taratattaa: mniej więcej znam
6 lis 19:53
sushi_gg6397228:
to a) leciesz bez poblemu, bo masz dwie liczby dodatnie
b) sprawdzasz czy wyrażenie pod wartością bezwzgledna est dodatnie czy ujemne
c) jak wyżej , np wybierz sobie jakas liczbe z przedziału (−2; 2) i podstaw pod "x"
6 lis 19:56
taratattaa: Gdyby to było takie super proste dla mnie to bym tu tego nie wstawiał

więc pokażesz mi na
przykładzie jak to mniej wiecej idzie?
6 lis 20:24
sushi_gg6397228:
|5+3| = 5+3
|4−6|= − (4−6)= −4 +6
6 lis 20:28