matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
limes zbiega do nieskączoności
kubanana:
lim→
√
n+1
−
√
n
lim zbiega do nieskączoności
6 lis 19:17
Metis:
Nieskączoności
6 lis 19:18
Mila:
n dąży do
nieskończoności
(
∞
)
√
n+1
+
√
n
lim
n→
∞
(
√
n+1
−
√
n
)*
=
√
n+1
+
√
n
n+1−n
= lim
n→
∞
=
√
n+1
+
√
n
1
=lim
n→
∞
=0
√
n+1
+
√
n
6 lis 22:10