równanie
Alek: rozwiąż równanie kwadratowe:
x(x+12)=640
10 gru 21:55
Gwiazda: Pomogę
10 gru 21:56
Gwiazda: Pomogę
10 gru 22:08
malina18: x2+12x−640=0 delta pierwiastki
10 gru 22:23
Guziczek: x
2 + 12x − 640 = 0
oliczamy teltę :
delta = 144+2560 = 2704
czyli pierwiastek z delty wynosi 52
oliczamy x1 = −12−52/2 = 32
x2 = −12+52/2 = 20
rysujesz parabolę z ramionami do góry i już


10 gru 22:27
Guziczek: x
2 + 12x − 640 = 0
oliczamy teltę :
delta = 144+2560 = 2704
czyli pierwiastek z delty wynosi 52
oliczamy x1 = −12−52/2 = 32
x2 = −12+52/2 = 20
rysujesz parabolę z ramionami do góry i już


10 gru 22:28