dzialanie na liczbach zespolonych
Sylwia: taki problem, nie ma podanych wartosci i mam problem z2 + 3z(sprzezone) = 0
6 lis 14:12
J:
podstaw: z = x + iy , z* = x − iy
6 lis 14:16
J:
| | 3 | | 3 | |
Rozwiązanie: z = 0 , z = − 3 , z = |
| (1 + √3i) , z = |
| (1 − √3i) |
| | 2 | | 2 | |
6 lis 14:19
Sylwia: dziekuje, a pod koniec wy;iczyc poprostu X i Y i tyle? czy jakies i mam podac albo inna postac?
6 lis 14:20
J:
z układu równań dostaniesz cztery pary (x,y) ... i z nich tworzysz rozwiązania: z = x + iy
6 lis 14:23