matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
candysweet:
7
π
7
Dlaczego arctg(tg
π)=
a nie
π
6
6
6
5 lis 21:47
Qulka:
bo arctg działa tylko w pierwszej krzywej ..pozostałe się redukuje do pierwszej ..
5 lis 21:55
Mila:
π
π
arctg(tgx))=x dla x∊(−
,
)
2
2
7π
π
>
6
2
7π
π
π
tg
=tg(π+
)=tg
6
6
6
⇔
7π
π
π
arctg(tg
)=arctg(tg
)=
6
6
6
5 lis 23:40