Równania trygonometryczne
Ang: Rozwiąż równania:
a) 12cos( x3 − pi7 = − pierwiastek z 2 przez 2
5 lis 21:30
sushi_gg6397228:
usun mianownik
5 lis 21:31
Ang: nie wiem jak ; /
5 lis 21:33
sushi_gg6397228:
chyba żartujesz ?
5 lis 21:34
Ang: No nie wiem jak sie za to zadanie zabrać...gdybym wiedziala to bym tutaj nie prosila o
wyjasnienie
5 lis 21:36
Eta:
−1≤cosx≤1
| | x | | π | |
Równanie sprzeczne bo cos( |
| − |
| )= −√2 −−− sprzeczność |
| | 3 | | 7 | |
5 lis 21:37
Ang: a jak wyliczyc to co jest w nawiasie po lewej stronie? Tak samo podobne zadanie
a) tg( x3 − pi3 = √3
5 lis 21:40
Aga1.: Wprowadź pomocniczą zmienną
5 lis 21:43
Ang: to bedzie x − pi ?
5 lis 21:47
Ang: a wiec?
5 lis 22:03