matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
log a-log b=1
rysiekkk:
Liczby dodatnie spełniają warunek log a − log b =1. O ile procent liczba a jest większa od liczby b? Odp to 900.
5 lis 20:50
irena_1:
loga−lob=1
a
log
=1
b
a
=10
b
a=10b
a−b
10b−b
9b
=
=
=9=900%
b
b
b
5 lis 20:52
rysiekkk:
dziena
5 lis 20:56