matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Nick:
Zbiorem wartosci funkcji f(x)=−2(x−1)
2
+4 jest: A.(−
∞
,4> B.(−
∞
,1> C.<1,
∞
) D.<−4,
∞
)
5 lis 18:12
Janek191:
ZW = ( −
∞
; 4> bo a = −2 < 0 − ramiona paraboli są skierowane do dołu oraz q = 4 Wtedy ZW = ( −
∞
; q >
5 lis 18:15