| 7 | π | |||
arctg(tg | π)+arctg(tg | )=0? | ||
| 8 | 8 |
| π | π | |||
arctg(tgx)=x dla x∊(− | , | ) | ||
| 2 | 2 |
| 7π | π | π | ||||
tg( | )=tg(π− | )=−tg | ||||
| 8 | 8 | 8 |
| π | π | π | π | |||||
L=arctg(−tg | )+arctg(tg | )=−arctg(tg | )+arctg(tg | )=0 | ||||
| 8 | 8 | 8 | 8 |
A takie coś jak zrobić? sin(arcctg1+arctg2)=
| π | ||
arctg(1)= | ||
| 4 |
| sinα | |
=2 | |
| cosα |
| 1 | ||
cosα= | ||
| √5 |
| 2 | ||
sinα= | ||
| √5 |
| π | π | π | ||||
sin( | +α)=sin | *cosα+cos | *sinα= | |||
| 4 | 4 | 4 |
| √2 | √5 | 2√5 | ||||
= | *( | + | )= | |||
| 2 | 5 | 5 |
| √2 | 3√5 | 3√10 | ||||
= | * | = | ||||
| 2 | 5 | 10 |