log
Kaśka: log2x+logx2−8≤0
5 lis 16:05
Janek191:
Czy to jest dobrze przepisane ?
5 lis 16:13
Kaśka: sprawdziłam i jest dobrze
5 lis 16:14
olekturbo: x > 0
log2x+2logx−8 ≤ 0
t = logx
t2+2t−8 ≤ 0
delta = 4+32 = 36
pierwiastek z delty = 6
t1 = −2−6/2 = −4
t2 = −2+6/2 = 2
logx = −4
x = 10−4
lub
logx = 2
x = 102
5 lis 16:16
olekturbo: x ∊ (−∞,U10−4) u (102,∞)
5 lis 16:18
olekturbo: powinienem domknac
5 lis 16:23
ZKS:
Odpowiedź zła.
5 lis 16:23
ZKS:
Na samym początku sam napisałeś x > 0, natomiast później tego już nie uwzględniłeś.
5 lis 16:24
Kaśka: wiec jak tu będzie
5 lis 16:26
ZKS:
Dokończ sama praktycznie masz już wszystko.
5 lis 16:27
ZKS:
x ∊ [10−4 ; 102]
5 lis 16:29
Kaśka: dzięki
5 lis 16:45