matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij że zachodzi równość
^.^:
Udowodnij, że zachodzi równość:
∞
∩
n=1
(A
n
∪ B
n
) = (
∞
∩
n=1
A
n
) ∪ (
∞
∩
n=1
B
n
) jeżeli wiadomo, że A
1
⊃ A
2
⊃ A
3
⊃ ... ⊃ A
n
⊃ ... oraz B
1
⊃ B
2
⊃ B
3
⊃ ... ⊃ B
n
⊃ ...
5 lis 13:50