matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykres
Mistrz:
Jak narysować wykres y
2
=x
2
5 lis 12:13
J:
⇔ y =
√
x
2
⇔ y = IxI
5 lis 12:15
henrys:
hmm, |y|=|x|
5 lis 12:28
J:
racja
lub: ⇔ (y−x)(y+x) = 0 ⇔ y = x lub y = − x
5 lis 12:31
pigor:
..., no to jeszcze np. tak:
y
2
= x
2
⇔ |y|= |x| ⇔
y= −|x| v y= |x|
i tyle, wystarczy, bo umiesz narysować taką sumę (x,y).
5 lis 14:52