,,
Ola:

Pomoże ktoś mi po raz kolejny

?
a)dziedzina−<−1;4)
b)zbiór wartości (nie wiem jakie nawiasy) −5;3
c)wartości ekstremalne−ymax 1 ymin −5
d)miejsca zerowe x1−−1
e)przedziały monotoniczności
f)argumenty,dla których funkcja przyjmuje wartości dodatnie
g)argumenty,dla których funkcja przyjmuje wartości ujemne
h)argumenty,dla których funkcja przyjmuje wartość 1
5 lis 10:14
J:
a) źle
b [−5,3]
c) źle
d) dobrze
... popraw i pisz dalsze punkty
5 lis 10:18
Ola: a)<−3;4)
c)ymax 1 ymin 3
e)monotoniczna przedziałami :
rosnąca −5;3
stała 1;2
malejąca 2;4
5 lis 10:42
J:
c) źle
rosnąca − źle
5 lis 10:50
Ola: to nie mam pojecia juz jak
5 lis 10:54
J:
jaka jest maksymalna wartość funkci , a jaka minimalna ?
5 lis 10:56
Ola: c0zle napisalam ymax to 3 y min −5
5 lis 10:59
Ola: wiedialam o co chodzi w c) a zle napisałam
5 lis 10:59
Janek191:
Teraz jest dobrze

Napisałaś, że y
max = 1 , a y
min = − 5
5 lis 11:01
Ola: wiem mój błąd

ale już f,g,h nie wiem naprawdę
5 lis 11:03
Janek191:
Przedziały monotoniczności ( na osi X ), to przedziały, w których funkcja:
rośnie :
jest stała:
maleje:
5 lis 11:03
Ola: to odczytujemy tylko z osi x przedzialy monotonicznosci ?
5 lis 11:10
Artur Burzynski: eee
5 lis 11:15
Artur Burzyński: eee
5 lis 11:15
J:
tak , przedziały monotonicznośći określamy na osi OX
5 lis 11:15
Ola: to co rosnąca będzie skoro odczytuje sie z x −3;1
5 lis 11:16
Artur Burzyński: eeeeee nie wiem
5 lis 11:16
Ola: to po co piszesz
5 lis 11:18
J:
tak, rosnąca dla x ∊ [−3,1]
5 lis 11:21
Ola: a pomoze mi Pan teraz f,g,h
5 lis 11:25
Ola: ponawiam pytanie
5 lis 12:02
J:
f( (−1,4)
g) (−3,−1)
h) x = 0
5 lis 12:09
Ola: oooo jak super dziękuje bardzo

Gdzie Pan się tego wszystkiego nauczył ? To jak już Pan jest to napisze Panu jeszcze jedno
zadanie bo mam do niego trzy rozwiązania i nie wiem które poprawne już nie rozwiązuje więcej
bo znowu mi inne wyjdzie mógłby Pan rzucić okiem i powiedzieć które jest dobre
5 lis 12:24
Ola: mam takie zadanie:
Rozwiąż równanie:
2(3x−7)2−(6x−4)(3x−4)=14−38x
2(9x2*2*3x*7*7x2)−(18x2−24−12x+16)=14−38x
2(9x2−42x+49)−(18x2+24−12x+16)=14−38x
18x2−84x+98−18x2+24x+12x−16=14−38x
82−48x=14−38
−48x+38=14−82
−10x=−68/:10
x=6,8
2(9x2−42x+49)−(18x2+24x−12x+16)=14−38x
18x2+84x+98−18x24x−12x+16=14−38x
120x+114=14−38x
120x+38x=114+14
82x=128/:82
x=146
2(9x2−42x+49)−(18x2+24x−12x+16)=14−38x
18x2+84x+98−18x24x−12x−16=14−38x
120x+82=14−38x
120x+38=14−82
158x=−68/:(−158)
x=3479
5 lis 12:57
5-latek: Wynik prawidłowy jest w 1 rozwiązaniu
5 lis 13:17