Pytanie o tożsamość.
jmzzzz: siemano, chciałbym się upewnić, świeżo po wykładzie
lim (1+ 1/5n)(5n) =/= lim (1 + 5n)(1/5n)
prawda to, że nieprawda?
5 lis 00:28
Eta:
| | 1 | | 1 | |
(1+ |
| )5n= e i (1+5n)1/5n= (1+ |
| ) 1/5n=e |
| | 5n | | | |
5 lis 00:33
jmzzzz: czyli nieprawda, że nieprawda
Dziękuję
5 lis 00:35
Eta:
5 lis 00:36
jmzzzz: A inny przykład:
lim (1+1/3n)(2n) = lim (1+3n)(1/2n)
O to mi w sumie chodziło, bo nie wiem, czy mogę zastosować w zadaniu, wydaje mi się, że nie,
ale pewien nie jestem '
5 lis 00:38