matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Sprawdź czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną.
Monika:
sin
4
α − sin
2
α
=1
cos
4
α − cos
2
α
4 lis 22:12
olekturbo:
sin
4
a − sin
2
a = cos
4
a−cos
2
a sin
2
(sin
2
a−1) = cos
2
a(cos
2
a−1) sin
2
(−cos
2
a) = cos
2
a(−sin
2
a)
sin
2
a
−sin
2
a
=
cos
2
a
−cos
2
a
tg
2
a = tg
2
a
4 lis 22:14
Pawel:
sin
2
x(sin
2
x − 1)
cos
2
x(cos
2
x − 1)
zastosowac wzor sin
2
x + cos
2
x = 1
4 lis 22:15
Monika:
dziękuję serdecznie
4 lis 22:20
cCSC:
30 paź 11:32
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick