matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartośc bezw.
fancy96:
czy ktoś móglby mi rozpisać tę funkcję? f(x)=|x
2
+2x−3|
4 lis 20:59
Eta:
x
2
+2x−3=(x+3)(x−1) x
1
=−3 , x
2
= 1 x
w
= −2 y
w
= −4
g(x)
= (x+3)(x−1)
f(x)
= |
g(x)|
4 lis 21:21