Udowodnij tożsamość trygonometryczną
ania: | | tg x +1 | |
a) |
| = tg x |
| | ctg x +1 | |
4 lis 20:01
Eta:
ctgx≠ −1
| | 1 | | tgx+1 | |
to ctgx+1= |
| +1= |
| |
| | tgx | | tgx | |
| | tgx+1 | | tgx | |
L= |
| = (tgx+1)* |
| = tgx=P |
| | | | (tgx+1) | |
4 lis 20:13
Tadeusz:
Dziedzina a potem
tg(x)+1=tg(x)[ctg(x)+1]
tg(x)+1=1+tg(x)
4 lis 20:13
ania: już zrobiłam przed wami, ale dziękuję wyszło dobrze
4 lis 20:16
Eta:
0pkt dla
Tadeusza
4 lis 20:16
Eta:
Na przyszłość
aniu ........ nie wrzucaj zadania skoro je sama już rozwiązałaś
( marnujesz na darmo nasz czas
4 lis 20:18