matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż układy równań
gimnazjalistka:
Rozwiąż układy równań:
(2x+3)
3(y−3)
+
=−1
3
2
3(x−1)+4+4(y+1)=5x+y drugi przykład: x(x+1)−y(y−1)=(x−y)(x+y)
x+y
x−y
−
=x
2
2
proszę o pomoc, mam to zadanie na jutro.
4 lis 19:56