matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
gimnazjalistka:
Rozwiąż układy równań: U2(x+3)(3)+U3(y−3)(2)=−1 3(x−1)+4+4(y+1)=5x+y drugi przykład: x(x+1)−y(y−1)=(x−y)(x+y) U(x+y)(2)−U(x−y)(2)=x proszę o pomoc, mam to zadanie na jutro.
4 lis 19:42