Funkcja kwadratowa
Nolan: Jak wykorzystać to że posiadają wspólne miejsce zerowe?
Wykaż, że jeśli b≠c i funkcje kwadratowe f(x)= x2 + (b+1)x + c i g(x)= x2 + (c+1)x + b
mają wspólne miejsce zerowe, to b+c+2=0
4 lis 18:58
Tadeusz:
(x−p)(x−q)=x2+(b+1)x+c
(x−p)(x−r)=x2+(c+1)x+b
z tego otrzymasz p=1
f(1)=0=1+b+1+c
4 lis 19:14
Maciek januszek: źle to jest
4 lis 19:34
Tadeusz:
co źle?
4 lis 19:36
MACIEKJANUESZKましえ 巣に野にもこちこら:

z tego otrzymasz p=1、子と間 子と co to ma byc, nieładnie
4 lis 19:42
Tadeusz:
... wszystko jasne
Nolan =
Maciek januszek czeka na gotowca
N I E Ł A D N I E
4 lis 19:48