matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
grudka:
445. Znajdź wszystkie pary liczb pierwszych p i q, dla których zachodzi równosć
3
p
=(3
3
)
3
3
q
wyszło mi p−q=9, co nie gra raczej z odp, w której mam mieć: p=29 i q=2 (tylko jedna liczba pierwsza jest parzysta)
4 lis 18:54
Eta:
p−q=9 ⇒ p=11 , q=2
4 lis 19:05
grudka:
ciągle nie rozumiem
4 lis 19:11