matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcenia funkcji
Daniel:
1
(
)
−
1
2
x − 2
4
Jedna czwarta do minus jedna druga x odjąć 2 Mógłby ktoś mi rozłożyć to aby wyszły przekształcenia ?
4 lis 17:26
J:
= 4
1/2x + 2
= 4
1/2x
*4
2
= 2
x
*16
4 lis 17:28