matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
uczennica:
1.Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)= −x
2
+5x−6 2.Wyznacz dziedzinę funkcji f(x)=
√
x
2
+x−2
4 lis 17:02
J:
1) znajdź y
w
(wierzchołek) ... Z
w
= (−
∞
,y
w
] 2) x
2
+ x − 2 ≥ 0
4 lis 17:03